Δωρεάν αποστολή με αγορές άνω των 45€
Contact us on 0800 123 4567 or [email protected]

Φροντίδα Κοσμημάτων

Στα ασημένια, ορειχάλκινα ή ατσάλινα κοσμήματά σας πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το χρώμα του μετάλλου (χρυσό, ασημί, ροζ χρυσό, μαύρο ματ, μαύρο γυαλιστερό) δημιουργείται κατόπιν επιμετάλλωσης με το αντίστοιχο υλικό. Επιμετάλώση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια. Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε το κόσμημά σας να διατηρηθεί γι’ αρκετό διάστημα στην αρχική του κατάσταση θα πρέπει να ακολουθείτε μερικά μικρά μυστικά:

Ως γενικές συμβουλές καλής χρήσης των κοσμημάτων σας είναι οι εξής:

  • Να αποφύγετε την άμεση επαφή με, κρέμες, καλλυντικά, προϊόντα styling μαλλιών και αρώματα. Οι κρέμες σώματος και τα καλλυντικά λόγω διάφορων χημικών στοιχείων που περιλαμβάνουν επηρεάζουν το λούστρο του μετάλλου προκαλώντας το γνωστό μαύρισμα όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα επειδή περιέχουν αιθέρια ελαία και αλκοόλ. Ποτέ δεν ψεκάζουμε αρώματα κοντά ή πάνω στο κόσμημα. Τις κρέμες σώματος και τα λοιπά καλλυντικά, καλό είναι να κάνετε εφαρμογή πολύ πριν φορέσετε τα κοσμήματα σας. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να φοράτε τα κοσμήματα σας τελευταία, όταν ντύνεστε.
  • Μην φοράτε τα κοσμήματα σας κατά τον ύπνο γιατί μπορεί να χτυπηθούν ή να τραβηχτούν οι αλυσίδες και να σπάσουν. Επίσης η επαφή με το δέρμα και ο ιδρώτας κατα τη διάκεια του ύπνου διαβρώνουν το μέταλλο!
  • Αποφεύγετε τα χτυπήματα και τα γδαρσίματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μόνιμα σημάδια και βλάβες στο μέταλλο καθώς και στις πέτρες.
  • Ποτέ μην φέρνετε σε επαφή τα κοσμήματα σας με οικιακά προϊόντα καθαρισμού (πχ. χλωρίνη, κ.α.). Η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει ή να αποχρωματίσει τα πολύτιμα μέταλλα ενώ ενδέχεται και να βλάψει μερικούς χρωματιστούς λίθους.
  • Μην φοράτε τα κοσμήματά σας στο μπάνιο ή σε πισίνα με χλώριο. Το πλύσιμο το χεριών ή το λούσιμο μπορεί να αφήσει υπολείμματα σαπουνιού.
  • Μην φοράτε κοσμήματα όταν κάνετε σωματικές εργασίες όπως νοικοκυριό, κηπουρική ή αθλητικές δραστηριότητες.
  • Όταν βγάζετε τα κοσμήματα να τα σκουπίζετε με ένα καθαρό, μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν έλαια και ιδρώτα και να φυλάσσετε το κάθε κόσμημα ξεχωριστά σε κουτί επενδυμένο με ύφασμα.

Να θυμάσαι οτι το χρώμα της επιμετάλλωσης φεύγει με την τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει το ασήμι ή τον ορύχαλκο να φανεί. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, οπότε ακολούθησε τα παραπάνω βήματα για να επιμηκύνεις τη ζωή των κοσμημάτων σου!

Δε φέρουμε ευθύνη για ζημιές που έχουν προκληθεί από κακή χρήση ή σύγκρουση ή πτώση των κοσμημάτων.